• apette.pl
  • Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Papryki umyć, osuszyć, odciąć czubek i wydrążyć pestki, odłożyć. Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu, po czym ostudzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Do miski przełożyć mięso mielone, ostudzony ryż i pokrojoną cebulę, wymieszać. Następnie wbić jajo, dodać bułkę tartą, koncentrat pomidorowy, koperek. Doprawić przyprawą do mięsa mielonego, kucharkiem, papryką mieloną, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym do smaku, po czym dokładnie wymieszać.

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Piekarnik rozgrzać do 200° C. Papryki napełnić przygotowanym mięsnym farszem, ułożyć w naczyniu i przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec 30 min. Pod koniec pieczenia (5 - 10 min) posypać serem żółtym.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 520
Data dodania: 2012-01-28

Zdjęcia

Papryka faszerowana mięsem mielonym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-02-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Papryka faszerowana mięsem mielonym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.