Pączki wiedeńskie

Ocena przepisu

Opis

Lukrowana uczta dla każdego.

Składniki

Sposób przyrządzenia

1. Zagotować wodę z masłem i solą, wsypać mąkę i energicznie wymieszać, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Ostudzić i zmiksować, dodając po jajku. Rozgrzać olej. Pergamin pociąć na kwadraty 8x3 cm.

2. Ciastem napełnić szprycę z końcówką gwiazdki i wyciskać na pergamin koła o śr. 6x6 cm. Papier wkładać na rozgrzany olej tak, aby ciasto było pod spodem. Gdy papier zacznie odchodzić od ciasta, zdjąć go. Pączki usmażyć na złoto.

Cukier puder rozrobić ze śmietana i maczać w nim pączki.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 30
Wyświetlenia: 14420
Data dodania: 2012-11-07

Zdjęcia

Pączki wiedeńskie
natalina4#

Dodane przez:

natalina4

2012-11-07
pączek wiedeński
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pączki wiedeńskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.