Konfitura z gruszek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte gruszki zalać małą ilością wody i gotować, aż zmiękną. Wtedy je odcedzić, wystudzić, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Z wody 3/4 szklanki i cukru ugotować syrop, wystudzić i zalać nim gruszki, pozostawić na kilka godzin. Wyjąć owoce z syropu, który ponownie zagotować i podgrzewać, aż zgęstnieje. Ostudzić i znów zalać nim gruszki, odstawić na kilka godzin. Czynność tę powtórzyć dwukrotnie, gotując gruszki w syropie przez kilka minut. Gotowe konfitury przełożyć do gorących wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1370
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Konfitura z gruszek
monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-12-05
Konfitura z gruszek
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Konfitura z gruszek

2010-02-25 17:10:36

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.