Pulpety na patyku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, przełożyć do miski. Dodać mielone mięso, wbić jajko, wsypać bułkę tartą i mąkę, przyprawić do smaku papryką i mieszanką korzenną dokładnie wyrobić masę. Z masy formować niewielkie pulpety, każdy owinąć plasterkiem boczku. Papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dużą kostkę. Pomidorki umyć, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian pulpety, pomidorki koktajlowe, kawałki papryki i cebuli oraz świeże listki szałwii. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć szaszłyki ze wszystkich stron na dużym ogniu. Płomień zmniejszyć, smażyć ok 10 minut, często obracając szaszłyki możesz też upiec w piekarniku ok. 15 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 887
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety na patyku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.