Biało-czerwone pomidorki

Ocena przepisu

Opis

Biało - czerwone pomidorki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż w dość grube plastry. Pomidory myjemy, ścinamy czapeczki. Również kroimy w grube plasterki. Jajko i pomidora oprószamy pieprzem. Następnie składamy pomidora przekładając plastrami jajka. Szczypiorek drobniutko kroimy i posypujemy nim kolejne warstwy (można posypać samego pomidora). Całość przykrywamy czapeczkami. Ustawiamy na półmisku wyłożonym sałatą. Dowolnie dekorujemy. Przed spożyciem solimy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 683
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Biało-czerwone pomidorki
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-30
Biało - czerwone pomidorki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Biało-czerwone pomidorki

2011-05-31 08:49:46

bardzo pomysłowe, ja robię podobne grzebyki z pomidorów i jajek, ale w drugą stronę- w nacięcia pomidorów wkładam plastry jajek, ozdabiam majonezem i natką:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.