Papryka faszerowana mięsem i ryżem
Składniki
- papryka czerwona 4 szt.
- papryka zielona 4 szt.
- mięso mielone 1/2 kg
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
- vegeta 1 szczypta
- ryż 1 torebka
- cebulki konserwowe 1 słoik
- papryka mielona słodka 1 szczypta
- papryka mielona ostra 1 szczypta
Sposób przyrządzenia
Z papryk odciąć czapeczki, wydrążyć nasiona. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażonym mielonym mięsem. Przyprawić, dodać cebulki obtoczone w wymieszanej pół na pół mielonej papryce. Mięso z ryżem i cebulkami nałożyć do wydrążonych papryk, przykryć czapeczkami. Włożyć do garnka z wodą i dusić pod przykryciem około 40 minut. Powstały podczas duszenia sos lekko zagęścić.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty