• apette.pl
  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Ocena przepisu

Składniki

  • papryka czerwona 4 szt.
  • papryka zielona 4 szt.
  • mięso mielone 1/2 kg
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • vegeta 1 szczypta
  • ryż 1 torebka
  • cebulki konserwowe 1 słoik
  • papryka mielona słodka 1 szczypta
  • papryka mielona ostra 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Z papryk odciąć czapeczki, wydrążyć nasiona. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażonym mielonym mięsem. Przyprawić, dodać cebulki obtoczone w wymieszanej pół na pół mielonej papryce. Mięso z ryżem i cebulkami nałożyć do wydrążonych papryk, przykryć czapeczkami. Włożyć do garnka z wodą i dusić pod przykryciem około 40 minut. Powstały podczas duszenia sos lekko zagęścić.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 49245
!Sylwia

!Sylwia

Data dodania: 2008-11-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Papryka faszerowana mięsem i ryżem

2011-05-31 08:52:58

bardzo dobry pomysł na pyszny obiadek:)
!tereska#

!tereska

2010-09-18 19:31:42

czy papryka trzba przykrywac

2010-06-01 19:45:07

Uwielbiam faszerowana paprykę. Ja zapiekam ją w piekarniku.

2010-02-05 16:11:24

Ten przepis też jest dobre

2010-02-04 21:58:14

Przystawka na prawdę godna uwagi.
!ANNA ITALIA#

!ANNA ITALIA

2009-09-07 15:19:42

NAPRAWDE POLECAM ,PRZEPYSZNA

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.