Nalewka z głogu

Ocena przepisu

Składniki

  • owoce głogu 1 kg
  • spirytus 4 szklanki
  • cukier 50 dag
  • goździki 10 szt
  • cynamon 1 kawałek
  • skórka z cytryny 1 szt
  • woda przegotowana 4 szklanki

Sposób przyrządzenia

Owoce wsypać do słoja, spirytus wymieszać ze szklanką wody, zalać głóg, szczelnie nakryć i odstawić na 2 tygodnie, codziennie potrząsając słojem. Resztę wody zagotować z przyprawami, dodać cukier, gotować kilka minut, zdejmować pianę.Zlać alkohol z owoców, wlać do syropu mieszając. Wlać do słoja, zamknąć, odstawić na 3 dni, przefiltrować, rozlać do butelek.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 35905
!Darek

!Darek

Data dodania: 2008-12-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Nalewka z głogu

2012-07-24 12:55:01

Co to za owoc głogu ???

2010-02-23 18:57:47

Super sprawa.
!smakosz#

!smakosz

2008-12-07 18:59:24

idealne na zimę ;P każda okazja jest dobra a że teraz zima to taką mam wymówkę, odezwę się też wiosną ;P

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.