Łatwy sos z zasmażką
Składniki
Sposób przyrządzenia
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek obrać. Przecisnąć przez praskę albo rozetrzeć ze solą. Dodać do mięsa. Oprószyć pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć przygotowane kawałki mięsa. Przełożyć do garnka albo rondla i podlać wodą. Na pozostałym tłuszczu lekko zrumienić albo zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać do mięsa. Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na maśle. Też dodać do mięsa. Pod koniec duszenia na suchej patelni lekko zrumienić mąkę 1-1 1/2 łyżki, dodać do sosu. Doprawić do smaku i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami albo kluskami z ziemniaków.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty