Łatwy sos z zasmażką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek obrać. Przecisnąć przez praskę albo rozetrzeć ze solą. Dodać do mięsa. Oprószyć pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć przygotowane kawałki mięsa. Przełożyć do garnka albo rondla i podlać wodą. Na pozostałym tłuszczu lekko zrumienić albo zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać do mięsa. Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na maśle. Też dodać do mięsa. Pod koniec duszenia na suchej patelni lekko zrumienić mąkę 1-1 1/2 łyżki, dodać do sosu. Doprawić do smaku i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami albo kluskami z ziemniaków.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 14066
Data dodania: 2012-10-28

Zdjęcia

Łatwy sos z zasmażką
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2012-10-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Łatwy sos z zasmażką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.