Pieczone żeberka wieprzowe w sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Myjemy żeberka, suszymy, kroimy na 4 porcje, przyprawiamy czosnkiem granulowanym, przyprawą do mięsa wieprzowego, pieprzem, solą i wkładamy do lodówki na dwie godziny. Następnie wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i margarynę, zarumieniamy z obu stron. Do rondla wlewamy półtora szklanki wody. Dusimy całość pod przykryciem ponad godzinę na średnim ogniu. Podajemy z ziemniakami polanymi sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1594
Data dodania: 2010-08-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczone żeberka wieprzowe w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.