Ryba po japońsku
Składniki
Ciasto
Dodatkowo
Sposób przyrządzenia
Zagotować zalewę z następujących składników: olej, cukier, woda, ocet, keczup, koncentrat pomidorowy. Następnie ogórki korniszony oraz paprykę pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w piórka, posolić i zeszklić na oliwie, zdjąć z patelni. Po czym wymieszać z pokrojonymi warzywami.
Mąkę, wodę, jaja i kucharek wymieszać, powstanie gęste ciasto. Filety pokroić w kawałki, maczać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
Do wysokiej miski/pojemnika/wiaderka, układać warstwami filety i warzywa (filety - warzywa - filety - warzywa -filety) Na koniec zalać gorącą zalewą, przykryć i odstawić w zimne miejsce (najlepiej na noc).
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty