Paszteciki z mielonym mięsem

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Farsz

Sposób przyrządzenia

Rozgrzać trochę oleju na patelni, podsmażyć mięso mielone, zdjąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na odrobinie oleju, połączyć z mięsem mielonym, odstawić do ostudzenia. Następnie dodać żółtko, bułkę tartą i śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.
Biały ser dokładnie rozetrzeć widelcem.

Do miski przesiać mąkę, wlać rozpuszczoną margarynę, wymieszać. Następnie dodać zmielony ser biały, wlać roztrzepane żółtko, dodać śmietanę, sól i zagnieść ciasto.

Blat oprószyć mąką, ciasto rozwałkować na grubość 4 - 5 mm, po czym wycinać kwadraty średniej wielkości. Na środku każdego rozłożyć po łyżeczce farszu, złożyć na pół i dokładnie sklejać brzegi.

Paszteciki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia*. Piec w temp. 190 - 200 st.C. ok. 20 - 30 min.

Smacznego!

* Przed pieczeniem można posmarować paszteciki roztopioną margaryną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 494
Data dodania: 2012-01-21

Zdjęcia

Paszteciki z mielonym mięsem
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-01-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki z mielonym mięsem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.