Paluszki z ciasta francuskiego

Ocena przepisu

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • kminek 2 łyżeczki
  • jajko 1 sztuka

Sposób przyrządzenia

Ciasto rozwinąć, rozwałkować. Ciasto pokroić w paski o szerokości 1 cm i długości 10- 12 cm. Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Posmarować paluszki i posypać kminkiem. Pieczemy ok 20 minut. Paluszki szybkie do zrobienia, smaczne. Można podać do barszczu czystego, czerwonego.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1711
Data dodania: 2011-11-27

Zdjęcia

Paluszki z ciasta francuskiego
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-11-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Paluszki z ciasta francuskiego

2011-12-11 15:05:20

smacznie prosto i szybko

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.