Marynowane buraki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W jednym garnku przyrządzamy zalewę a mianowicie: gotujemy litr wody z łyżką soli, cukru, kwaskiem cytrynowym, liśćmi laurowymi, ziarnami pieprzu i ziela angielskiego. Buraki myjemy w zimnej wodzie, obieramy ze skórki i gotujemy w drugim garnku. Przygotowujemy słoiki, najlepiej żeby były wygotowane, układamy w nich buraki i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy około 20 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1834
Data dodania: 2010-06-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Komentarze

Do przepisu na: Marynowane buraki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.