Duszone żeberka z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żeberka podzielić na porcje, następnie podsmażyć je na tłuszczu. Bulion zagotować, dodać do niego podsmażone żeberka. Warzywa oczyścić, obrać, popłukać i pokroić w słupki. Dodać je do żeberek. Cebulę pokroić w półplasterki i podsmażyć na tłuszczu. Dodać ją do żeberek i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania zaprawić sos śmietaną, chrzanem i mąką. Doprawić go do smaku solą i pieprzem, dodać suszone zioła. Na koniec dodać posiekaną zielenię. Żeberka podawać z ziemniakami i kaszą gryczaną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 515
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Duszone żeberka z warzywami
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Duszone żeberka z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.