Zapiekanka z ziemniaków z twarogiem
Składniki
Sposób przyrządzenia
Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach; po wystygnięciu obrać. Ser rozetrzeć z mlekiem, dodać zrumienioną w tłuszczu drobno pokrajaną cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki pokrajać w plasterki, podzielić na 2 części. Połowę ułożyć na dnie wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką rondla lub prodiża. Na ziemniaki położyć masę serową i przykryć pozostałymi ziemniakami. Wierzch wygładzić, posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i zapiec ok. 20 minut przez 160 stopni c. Podawać bezpośrednio po zapieczeniu - ze śmietaną i surówką z warzyw; posypać posiekaną zieleniną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty