Faworki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki wymieszać i dokładnie wyrobić. Ciasto dobrze zbić wałkiem i odstawić na 20 minut. Rozwałkować bardzo cienko, pokroić w paski nożem i poprzecinać na mniejsze kawałki.
W środku każdego z nich zrobić nacięcie i poprzewlekać końce raz lub dwa razy.
Smażyć w gorącym oleju , aż się zrumienią. Wyłożyć na papierowy ręcznik do odsączenia i posypać cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 536
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Faworki
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.