Buraczki glazurowane

Ocena przepisu

Składniki

  • małe buraki 50 dag
  • brązowy cukier 3 łyżeczki
  • masło 3 łyżki
  • sok z cytryny 1 szt
  • skórka pomarańczowa 0,5 szt

Sposób przyrządzenia

Umyte buraki, zalewamy wrzątkiem, gotujemy niecałą godzinę i odcedzamy. Gdy wystygną obieramy i kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cytrynę i brązowy cukier, po czym wrzucamy buraki i skórkę pomarańczową. Smażymy 4 minuty, stale mieszając.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2811
Data dodania: 2010-07-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki glazurowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.