Warzywna z makaronem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę, łodygę selera i marchewkę pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać oliwę. Włożyć cebulę, seler, marchewkę; podgrzać, mieszając, na średnim ogniu 8-10 minut, aż warzywa zmiękną. Dodać liść laurowy, wywar z warzyw, pomidory przykryć i gotować przez 15 minut, do miękkości. Dodać makaron i fasolkę, gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż makaron zrobi się miękki. Mieszać od czasu do czasu, aby makaron nie przywarł do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać szpinak i gotować przez 2 minuty, aż listki zmiękną. Zupę rozlać do miseczek i posypać parmezanem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 756
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Warzywna z makaronem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.