Czosnkowe krewetki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Krewetki rozmrozić.Utrzeć w misce masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i pieprzu, dokładnie rozetrzeć. Na patelni rozgrzać 3/4 porcji masła czosnkowego, włożyć krewetki i smażyć na dość dużym ogniu, często mieszając, aż się zrumienią. W czasie smażenia dodać pozostałą część masła. Przełożyć krewetki na ogrzane talerze, z wierzchu polać masłem. Podawać z chrupiącą bagietką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1603
Data dodania: 2010-08-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czosnkowe krewetki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.