Małże w białym winie

Ocena przepisu

Opis

Twoja Kobieta będzie wniebowzięta po tej potrawie.

Składniki

  • małże 1 kilogram
  • czosnek 4 ząbki
  • papryczka chili czerwona 1-2 strączek
  • por 1 szt
  • białe wytrawne wino 2 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • bazylia lub natka pietruszki 1 garstka
  • parmezan starty 3 łyżki
  • oliwa z oliwek 5 łyżek

Sposób przyrządzenia

Małże oczyszczamy z brody i dobrze płuczemy. Czosnek, por, chili siekamy i dusimy na oliwie przez 10 minut. Zalewamy winem, gotujemy chwilę i dodajemy posiekaną bazylię.
Wrzucamy małże i przykrywamy szczelnie szklaną pokrywą. Jak się małże otworzą - należy podawać.
Wyjmujemy na talerze i posypujemy parmezanem. Podajemy natychmiast.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 2068
!Orton

!Orton

Data dodania: 2009-11-12

Zdjęcia

Małże w białym winie
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-12
Małże w białym winie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Małże w białym winie

2010-05-18 10:09:03

Ja też nie jem owoców morza. Po prostu mnie to odraża ;) Może kiedyś spróbuję, ale nie mam przekonania do takich potraw.

2010-02-09 00:02:52

Ja bym tego nie jadła, przez te małże, ale są zapewne osoby, które się tym zachwycają.

2010-02-02 12:02:16

Przepis dla smakoszy owoców morza .

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.