Gołąbki mięsno-ryżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę obrać z wierzchnich liści, obgotować przez 10 minut. Wyjąć, ostudzić, wyciąć głąb i podzielić na liście. Z każdego ściąć gruby nerw. Na oleju podsmażyć posiekane cebule i czosnek, dodać mięso, smażyć razem 15 minut mieszając. Zdjąć z ognia, dodać ryż, wbić jajka, przyprawić do smaku, wymieszać. Farsz nakładać na liście kapusty, zwijać mocno. Na dnie rondla ułożyć pozostałe liście kapusty, na nich ciasno ułożyć gołąbki. Bulion rozpuścić w ciepłej wodzie i zalać gołąbki, przykryć i dusić na małym ogniu 1 godzinę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2583
Data dodania: 2008-12-05

Zdjęcia

Gołąbki mięsno-ryżowe
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-12
Gołąbki mięsno-ryżowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki mięsno-ryżowe

2010-02-24 21:50:33

Bardzo lubię gołąbki i to z każdym nadzieniem.

2010-02-23 13:36:24

bardzo dobre jedzenie......

2010-02-04 13:03:07

Po co aż pół butelki oleju??

2009-01-25 19:14:35

Do tych golabkow zawsze dodaje pokrojona cebulke, sa smaczniejsze polecam sprobowac

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.