Sałatka makrela z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sałatę płuczemy, osączamy, układamy na talerzu i skraplamy oliwą. Makrelę pozbawiamy kręgosłupa i ości, po czym rozdrabniamy jej mięso widelcem i umieszczamy w półmisku. Jaja gotujemy na twardo, ścieramy na tarce lub drobno siekamy i mieszamy z makrelą. Do ryby dodajemy zmiażdżony czosnek oraz majonez i dokładnie mieszamy całość. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórek i rzodkiewki kroimy w plasterki. Pastę z makreli układamy na liściach sałaty, posypujemy kukurydzą, ozdabiamy plasterkami rzodkiewki i ogórka. Wierzch sałatki polewamy majonezem lub śmietaną. Możemy podawać z pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 458
Data dodania: 2011-06-24

Zdjęcia

Sałatka makrela z warzywami
Martinus#

Dodane przez:

Martinus

2011-06-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka makrela z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.