Ryż z jarzynami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na początku należy opłukać ryż w zimnej wodzie, i wrzucić do garnka wypełnionego wodą po czym zagotować. Po zagotowaniu garnek zakryć pokrywką i przenieść na średni ogień. Po kwadransie zdjąć z ognia i ostudzić. W międzyczasie grzyby można namoczyć. Drobno pokrojone papryczki i posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, dodać odsączone i pocięte na paski grzyby i ryż. Smażyć na lekko zwiększonym ogniu przez niedługi czas, ciągle mieszając. Przyprawić solą, pieprzem, bazylią, bulionem i sosem sojowym. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1653
Data dodania: 2010-06-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z jarzynami

2011-12-25 13:19:16

bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.