Kluski zapiekane z serem białym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagnieść ciasto z 2 jaj, mąki i wody. Rozwałkować i pokroić w cienkie paski. Kluski wrzucać na wrzącą wodę, gdy wypłyną wyjąć i ostudzić. Pory umyć, oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Ser zemleć i wymieszać dokładnie z porami, dodać śmietanę i jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kluski wymieszać z masą twarogową i przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą. Zapiekać w piekarniku około 20 minut, w temperaturze ok. 160 stopni c.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 756
Data dodania: 2010-02-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kluski zapiekane z serem białym

2010-02-08 16:22:59

Takie danie, to akurat dla mnie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.