Paszteciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso ugotować. Kapustę kiszoną ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować, posiekać i z cebulą podsmażyć. Mięso, kapustę, grzyby z cebulką mielemy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do mąki zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę i drożdże. Dodać śmietanę, 1 całe jajko, żółtko i wszystko wyrobić na gładką masę. Ciasto rozwałkować, pokroić na prostokąty, nałożyć farsz, zwinąć w rulon. Posmarować białkiem, posypać kminkiem i piec w temp. 180o do zrumienienia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 595
Data dodania: 2011-02-05

Zdjęcia

Paszteciki
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.