Szuba

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do wysokiego gara nalać trochę wody.
Na spodzie ułożyć ziemniaki a na nich marchew (wszystko w skórkach).
Gotować przykryte na wolnym ogniu.
W osobnym garnku ugotować buraczki.
Wszystkie warzywa po ugotowaniu pozostawić do przestygnięcia.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
Następnie jajka pokroić w drobną kostkę.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce na oczkach do warzyw.
Buraczki obrać i również zetrzeć na tarce do warzyw.
Śledzie opłukać i pokroić w kostkę.
Misę wyłożyć jedną warstwą buraczków, posmarować majonezem, ułożyć warstwą śledzi, posmarować majonezem, ułożyć marchew, posmarować majonezem, ułożyć ziemniaki i tak powtarzać czynność do wyczerpania składników.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1320
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Szuba
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
szuba
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szuba

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.