Wątróbka brata Eustachego

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój w plastry i włóż na 30 minut do zimnego mleka. Umyj i osusz szałwię. Jabłka umyj, pokrój, wytnij gniazda nasienne, podziel na zgrabne cząstki i obficie skrop sokiem z cytryny. Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła. Usmaż na nim z obu stron na złoto cząstki jabłek, zdejmij z patelni. Osuszone plastry wątróbki oprósz pieprzem. Na każdym połóż plasterek boczku i listki szałwi, zepnij jedną lub dwiema wykałaczkami. Na patelni rozgrzej resztę masła z olejem. Włóż wątróbkę i wolno smaż, aż się zrumieni. Dodaj cząstki jabłek, lekko podgrzej i posól.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 502
Data dodania: 2010-03-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wątróbka brata Eustachego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.