Wigilijne paszteciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Koimy namoczone i ugotowane grzyby. Podsmażamy cebulę na oleju, dodajemy grzyby i pokrojoną kiszoną kapustę. Dusimy przez 40 minut. Mniej więcej w połowie duszenia dodajemy świeżą kapustę. Odparowujemy i przyprawiamy. Rozcieramy drożdże z mlekiem oraz dwoma łyżkami mąki. Gdy zaczną rosnąć wbijamy jajko i wlewamy do margaryny z mąką. Ugniatamy ciasto, wałkujemy i wycinamy prostokąty. Na środku kładziemy farsz. Zawijamy, odkładamy do wyrośnięcia, smarujemy jajkiem. Pieczemy na rumiany kolor w temperaturze 200 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1874
Data dodania: 2010-10-29

Zdjęcia

Wigilijne paszteciki
junior#

Dodane przez:

junior

2011-01-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wigilijne paszteciki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.