Ryba w warzywach
Opis
Ryba w warzywach
Składniki
Sposób przyrządzenia
Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Wrzucić na patelnię. Odparować z soku i przesmażyć na łyżce masła. Rybę podzielić, obsypać solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Marchew obrać, umyć i pokroić w plastry. Wrzucić na rozgrzaną resztę masła. Przesmażyć razem z pokrojoną cebulą. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Podlać odrobiną wody. Dusić ok 15 minut. Dodać pieczarki, kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Dodać ketchup i wymieszać. Warzywami obłożyć ułożoną na półmisku rybę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty