Dżemy z gruszek, jabłek i śliwek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka i gruszki umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Oziębione owoce przełożyć do rondla i gotować na małym ogniu 15 minut. Z umytych śliwek wyjąć pestki, każdą pokroić na cztery części i dodać do gotującego się dżemu. Gotować, aż śliwki staną się szkliste. Z dżemu zdjąć szumowiny, gorącym napełnić wyparzone słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2342
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Dżemy z gruszek, jabłek i śliwek

2010-02-25 17:03:51

Taki dżem jest znakomity.
!Asia#

!Asia

2009-06-29 11:22:58

Mozna dodac jeszcze morele lub brzoskwinie jest super smaczne, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.