Krem cukiniowy z cebulą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło rozgrzewamy na patelni, na początku szklimy w nim posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek, następnie dodajemy cukinię startą na tarce o dużych oczkach. Mieszamy i smażymy przez parę minut, przerzucamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy sok z 1/2 cytryny i miąższ z drugiej połówki, przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i gotujemy przez kwadrans. Zdejmujemy z ognia, miksujemy, przecieramy przez sito, ponownie zagotowujemy i doprawiamy w razie potrzeby. Śmietanę mieszamy z roztrzepanym żółtkiem, dodajemy do zupy, po czym całość mieszamy i podgrzewamy na ogniu. Podajemy posypaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 431
Data dodania: 2011-07-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem cukiniowy z cebulą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.