Wołowe pastrami z melonem

Ocena przepisu

Składniki

  • melon 1/2 szt
  • wołowe pastrami 6 plastrów
  • sałata lodowa 5 liści
  • rukola 1 garść

Sposób przyrządzenia

Melony schłodzić w lodówce, przekroić na pół, usunąć nasiona i pokroić na mniejsze części. Z każdego kawałka odciąć skórkę. Na dwóch talerzach ułożyć porwaną sałatę i rukolę, a na tym po 3 kawałki melona oraz 3 plasterki pastrami. Melona zawinąć w pastrami, zaraz przed jedzeniem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 3135
Data dodania: 2009-05-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Wołowe pastrami z melonem

2010-02-09 00:50:17

Co to znaczy-wołowe pastrami ?
!Romek#

!Romek

2009-07-20 20:04:29

Lepsza wersja to przepis przyrzadzony z sosem na bazie soku z ananasa.

W każdym razie bierzemy dojrzałego ananasa, odkrawamy zewnętrze, wykrawamy 'słup', i z kroimy w kostkę i do malaksera, miażdżymy na papke, słodzimy i dolewamy trochę wody. Posypujemy pieprzem. I tak przyrzadzony sos polewamy po wierzchu potrawy. Egzotyka na maksa !
!Asia#

!Asia

2009-05-10 11:31:15

Bardzo smaczne, polecam dodac jeszcze zmielonego sezamu, jest super..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.