Kotlet wołowy z risotto

Ocena przepisu

Składniki

  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • kotlet wołowy 1 sztuka
  • szalotka 10 dag
  • bulion warzywny 250 ml
  • ryż 5 dag
  • pomidorki koktailowe 15 dag
  • pieczarki 5 dag
  • olej 1 łyżka
  • bazylia 2 gałązki

Sposób przyrządzenia

Ocet przypraw solą i pieprzem. Marynuj w nim mięso. Szalotki obierz i przekrój na pół. Połowę z nich drobno posiekaj. Zagotuj 200 mi bulionu, wrzuć do niego ryż i posiekane szalotki. Gotuj około 20 minut. Pomidory przekrój na połówki. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki. Wyjmij mięso z marynaty i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron ok. 3 minuty. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojone pieczarki. Usmaż szalotki i pomidory. Zalej 50 ml bulionu i marynatą. Zagotuj. Kotlet podawaj z ryżem, warzywami i świeżymi natkami bazylii.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1468
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlet wołowy z risotto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.