Pasztet z indyka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę, marchewki obrać. Do dużego garnka włożyć wszystkie rodzaje mięsa, słoninę, cebulę, marchewki, ziarna pieprzu, ziela angielskiego, liście laurowe. Zalać wodą, posolić, gotować 30 min.

Wyjąć słoninę, resztę mięsa gotować następną godzinę. Pory oczyścić, odciąć zielone liście, białe, jasnozielone części, blanszować 5 min w osolonym wrzątku. Ugotowane mięsa, jarzyny wyjąć, zemleć 2-3 razy. W wywarze namoczyć kajzerki, osączyć, dodać do mięsa.

Wlać oliwę, wbić jajka, doprawić oregano, solą, pieprzem. Masę wyrobić. Blachę posmarować olejem, napełnić masę do 34 wysokości, układając w środku pory. Pasztet piec 50-60 min w rozgrzanym piekarniku do temp 200 stopni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 855
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Pasztet z indyka
LASER#

Dodane przez:

LASER

2011-04-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet z indyka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.