Farszynki Moni

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy, gotujemy w wodzie, studzimy, przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Jajka na twardo, mięso kroimy w kostkę drobną. Dodajemy cebulkę, przyprawiamy solą, pieprzem do smaku. Do ziemniaków dodajemy mąkę, sól, pieprz, wyrabiamy ciasto. Robimy kwadraty8x8 cm, nakładamy farsz mięsno-jajeczny, zwijamy w rolady. Smażymy na oleju. Z jogurtu, majonezu i zmiażdżonego czosnku robimy sos, polewamy farszynki. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 505
Data dodania: 2011-04-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Farszynki Moni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.