Ciasto drożdżowe

Ocena przepisu

Opis

Ciasto drożdżowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozkruszyć w kubku ,zalać ½ szklanki mleka. Dodać łyżkę mąki i łyżkę cukru, lekko zamieszać . Odstawić do wyrośnięcia .Jajko i cukry roztrzepać, margarynę rozpuścić ,przestudzić. Do mąki dodać drożdże resztę mleka , sól i jajka ,wyrabiać aż pojawią się pęcherzyki. Dodać wystudzony tłuszcz wyrobić. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę odstawić na chwilę do podrośnięcia , można posypać kruszonką. Piec 40-50min. Ciasto można przed wstawieniem do piekarnika posmarować roztrzepanym jajkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1529
Data dodania: 2010-11-29

Zdjęcia

Ciasto drożdżowe
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-29
Ciasto drożdżowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto drożdżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.