Owoce w marynacie

Ocena przepisu

Składniki

marynata

Sposób przyrządzenia

Oczyścić owoce: ze śliwek wyjąć pestki, ułożyć owoce w kamiennym garnku. Z podanych składników ugotować marynatę i gorącą zalać owoce. Odstawić je na 3 dni. Codziennie zlewać marynatę, zagotowywać i gorącą ponownie zalewać owoce. Czwartego dnia wyjąć owoce z zalewy i ułożyć dość ciasno w wyparzonych słoikach.Marynatę ponownie zagotować i zalać nią owoce, tak by były całe przykryte. Zakręcić mocno słoiki i obrócić je do góry dnem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1048
Data dodania: 2009-04-24

Zdjęcia

Owoce w marynacie
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-26
Owoce w marynacie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Owoce w marynacie

2010-02-25 17:19:01

Smaczne.
!Andzelina#

!Andzelina

2009-06-29 13:43:18

A ja tam wole dodac jeszcze rodzynki drobno posiekane, jest supr, polecam
!Henia#

!Henia

2009-05-06 10:38:33

Jest bardzo smaczne, ale mozna dodac jeszcze do tego anyzku i jest bardzo smaczne, polecam..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.