Ciasto miodowo-muffinkowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło rozpuścić w rondelku. Zostawić do przestygnięcia.
Mąkę przesiać, dodać sól, proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać.
Do suchych składników dodać rozpuszczone masło (pozostawić 1 łyżeczkę do polewy.
Wbić całe jaja, dodać mleko i miód.
Wszystko razem wymieszać.
Jedną czekoladę posiekać nożem i wymieszać z resztą ciasta.
Wszystko przelać do wyłożonej pergaminem blaszki i włożyć do ustawionego na 200 stopni piekarnika.
Piec ok 60 minut (jeżeli trzeba będzie to dłużej).
Ciasto przestudzić.
Czekoladę połamać i rozpuścić z łyżeczką masła w mikrofali.
Polewą polać ciasto.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 433
Data dodania: 2011-05-29

Zdjęcia

Ciasto miodowo-muffinkowe
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-29
Ciasto miodowo - muffinkowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto miodowo-muffinkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.