Jabłecznik z pianką

Ocena przepisu

Składniki

ciasto kruche

masa jabłkowa

piana

  • cukier 1 szklanka
  • kisiel truskawki 1 op

ponadto

Sposób przyrządzenia

Ciasto kruche:
Margarynę i mąkę posiekać nożem. Dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części.

Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wsypać cukier i cynamon, wymieszać.

Piana:
Białka ubić, dodać cukier i suchy kisiel.

Jabłecznik z pianką:
Na posmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 24x37 cm wyłożyć jedną część ciasta. Rozłożyć masę jabłkową. Na owoce wyłożyć ubitą pianę. Posypać startą na tarce o grubych oczkach drugą część ciasta. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 60 minut w temp. 180 stopni C.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 7922
Data dodania: 2009-12-04

Zdjęcia

Jabłecznik z pianką
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik z pianką

2010-02-18 00:35:22

Na prawdę niebo w gębie.

2010-02-17 21:22:24

Ładnie ten jabłecznik wygląda z kisielem.

2010-02-04 19:00:37

Mniam, mniam rewelacja...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.