Ciasto z orzechami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa

ponadto

Sposób przyrządzenia

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek, łyżki mąki oraz 2-3 łyżek cukru ubijamy sztywną pianę z odrobiną soli. Odstawiamy. Następnie z mąki, margaryny, żółtek, śmietany oraz cukru zagniatamy ciasto, dzielimy je na dwie części. Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na blachę, lekko zapiekamy. Następnie smarujemy placki dżemem porzeczkowym, na dżem wykładamy ubitą pianę. Następnie na pianę z białek posypujemy orzechy, rodzynki oraz wiórka kokosowe. Pieczemy dwa takie same placki, po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy masę: budynie waniliowe gotujemy na 1/2 l mleka, studzimy. Następnie masło ucieramy, dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Tak przygotowaną masą przekładamy upieczone wcześniej placki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 701
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Ciasto z orzechami
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z orzechami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.