Nadziewany Boczek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek tak rozciąć, aby powstał duży płat, lekko rozbić i natrzeć czosnkiem i solą. Wątróbkę udusić i zemleć. Cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać posiekaną kapustę i dusić około 15 minut, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z musztardą i wątróbką. Na płacie boczku rozłożyć farsz, zwinąć w roladę, obwiązać nicią, posypać solą, kminkiem i majerankiem, piec około 90 minut w temperaturze 200 stopni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 130 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 955
Data dodania: 2011-02-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Nadziewany Boczek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.