Kurczak gotowany w piwie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kroimy cebulę w kostkę, wrzucamy do naczynia, mieszamy z olejem, dodajemy udka i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Gdy upłynie ten czas, naczynie wstawiamy na mały ognień i wszystko razem dusimy. Gdy cebula zmięknie dodajemy pokrojoną w plasterki marchew, drobno pokrojoną paprykę oraz kostkę rosołową, wszystko razem mieszamy i chwile podsmażamy. Dodajemy piwo i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez kwadrans. Po ugotowaniu udka wyciągamy, a warzywa wraz z sosem wrzucamy do miksera i miksujemy aż nabiorą jednolitą masę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1175
Data dodania: 2010-06-24

Zdjęcia

Kurczak gotowany w piwie
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2010-09-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak gotowany w piwie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.