Kulki z mięsem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki surowe zetrzyj na tarce, odciśnij sok, zamieszaj z ugotowanymi ziemniakami przeciśniętymi przez praskę. Posól, wyrób z mąką na jednolitą masę. Cebulę posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oleju, dodaj mięso mielone, podsmaż razem około 15 minut, wszystko przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Z masy ziemniaczanej zrób placuszki, w środek każdego włóż porcję mięsa, zawijaj tworząc kulki. Kulki gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 849
Data dodania: 2011-04-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kulki z mięsem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.