Kebap po szopsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso bez kości pokroić na małe porcje, nabić na szpikulec po 6 kawałków, przekładając je czuszkami. Szaszłyki smażyć na tłuszczu, wyjąć i na tym tłuszczu usmażyć drobno posiekane cebule i pomidory. Po wyparowaniu wody z pomidorów dodać łyżkę mąki i zalać bulionem. Do sosu włożyć szaszłyki i dusić w średnio nagrzanym piekarniku. Gdy mięso będzie miękkie, zalać jajkami rozbitymi z mlekiem, posypać czubricą, posolić i dopiec jeszcze w bardzo gorącym piekarniku.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 982
Data dodania: 2008-10-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kebap po szopsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.