Tarta gruszkowo-jabłkowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Foremkę wysmarować tłuszczem. Do mąki dodać masło, cukier, żółtko, sól i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki. Jabłko pokroić w plasterki. Gruszkę pokroić w ósemki. Ciasto rozwałkować na placek, włożyć do foremki. Wierzch przykryć plastrami jabłka i gruszki, posmarować drugim żółtkiem. Wstawić do piekarnika i piec godzinę. Dżem brzoskwiniowy przełożyć do rondla, dolać małą ilość gorącej wody, wymieszać i podgrzać. Gorącą tartę posmarować glazurą z dżemu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1289
Data dodania: 2008-06-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Tarta gruszkowo-jabłkowa

2010-02-18 01:09:37

Bardzo lubię różne słodkie i nie słodkie tarte.
!Frania#

!Frania

2009-05-07 11:37:01

Polecam dodac jeszcze rodzynki posiekane, jest super smaczne..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.