Kasza zapiekana

Ocena przepisu

Składniki

  • kasza jaglana 40 dag
  • listki laurowe 1-2 szt
  • rosół z kostki grzybowy
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  • pieprz ziarnisty kilka ziarenek
  • olej lub masło
  • cebula 2 szt
  • listki laurowe 1-2 szt
  • mięso indycze 75 dag

Sposób przyrządzenia

Cebulę drobno posiekać i udusić na tłuszczu. Kaszę ugotować na sypko w esencjonalnym rosole z kostki, odcedzić, wymieszać z kilkoma łyżkami oleju. Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem listków laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i soli – wywar można wykorzystać na zupę. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą i cebulą, przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, ewentualnie doprawić do smaku. Zapiekać około 20 minut w gorącym piekarniku. Podawać z surówką z pomidorów lub ogórków
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1179
Data dodania: 2010-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kasza zapiekana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.