Kasza zapiekana
Składniki
- kasza jaglana 40 dag
- listki laurowe 1-2 szt
- rosół z kostki grzybowy
- ziele angielskie kilka ziarenek
- pieprz ziarnisty kilka ziarenek
- olej lub masło
- cebula 2 szt
- listki laurowe 1-2 szt
- mięso indycze 75 dag
Sposób przyrządzenia
Cebulę drobno posiekać i udusić na tłuszczu. Kaszę ugotować na sypko w esencjonalnym rosole z kostki, odcedzić, wymieszać z kilkoma łyżkami oleju. Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem listków laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i soli – wywar można wykorzystać na zupę. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą i cebulą, przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, ewentualnie doprawić do smaku. Zapiekać około 20 minut w gorącym piekarniku. Podawać z surówką z pomidorów lub ogórków
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty