• apette.pl
  • Pierogi ze świeżej kapusty z serem

Pierogi ze świeżej kapusty z serem

Ocena przepisu

Składniki

nadzienie

ciasto

Sposób przyrządzenia

Obraną kapustę z zewnętrznych liści należy umyć, pokroić na części, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, wycisnąć mocno w serwecie. Przepuścić kapustę przez maszynkę razem z twarogiem, do tego dodać wcześniej posiekaną i usmażoną na złocisty kolor cebulę, dodać sól, pieprz i wymieszać. Rozwałkować ciasto, wylepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie. Po odcedzeniu przelać gorącą wodą i osączyć. Wyłożyć na półmisek. Pierogi polać masłem zmieszanym z bułką tartą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 723
Data dodania: 2010-10-01

Zdjęcia

Pierogi ze świeżej kapusty z serem
halina#

Dodane przez:

halina

2011-01-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi ze świeżej kapusty z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.