Kotlety schabowe po rzeźnicku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kotlety lekko rozbić, posolić i posypać pieprzem, uformować i usmażyć z obu stron na tłuszczu, wyjąć i trzymać w cieple. Na pozostałym tłuszczu zrumienić posiekaną drobno cebulę i mąkę, dodać pastę pomidorową, rozprowadzić zimną wodą (pół szklanki) i mieszając chwilę gotować. Włożyć usmażone kotlety do sosu i krótko gotować, aby przeszły smakiem sosu. Przy końcu gotowania dodać obrane i bardzo drobno posiekane korniszony. Podawać z ziemniakami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 765
Data dodania: 2010-02-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety schabowe po rzeźnicku

2010-02-11 00:24:07

Po prostu inne kotlety schabowe.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.