Kluseczki dyniowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dynię po obraniu ze skóry i pestek gotujemy w małej ilości wody. Następnie odsączamy i po ostudzeniu miksujemy. Dodajemy jajko, mąkę, olej, lekko przyprawiamy. Po zagnieceniu formujemy wałeczki i kroimy na kawałki 2 cm. Gotujemy do wypłynięcia. Podawać na słodko z cukrem, lub masłem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 885
Data dodania: 2010-09-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluseczki dyniowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.