Kartoflanka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Warzywa myjemy obieramy i kroimy w kostkę. W garnku na oliwie szklimy cebulkę. Dodajemy marchewkę, seler i połowę ziemniaków. Zalewamy bulionem. Gotujemy 20 minut. Resztę ziemniaków gotujemy oddzielnie w garnuszku, odcedzamy.

Zalewamy 2 szklankami bulionu i miksujemy. Wlewamy do zupy. Boczek kroimy, wysmażamy na złoty kolor na patelni. Zupę przyprawiamy, dodajemy boczek i pokrojoną natkę pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 689
Data dodania: 2011-04-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kartoflanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.